Afgiftesystemen

Gasloos en duurzaam wonen

Voor het realiseren van een energieneutrale woning is het niet alleen belangrijk om een warmtepomp te installeren, maar ook om rekening te houden met het afgiftesysteem. Dit komt doordat de aanvoertemperatuur van een warmtepomp aanzienlijk lager is dan die van een traditionele cv-ketel.

Hierbij zijn lage temperatuur radiatoren en vloerverwarming uitstekende alternatieven. Veel mensen ervaren vloerverwarming als de meest comfortabele verwarmingsoplossing in huis, terwijl ze in minder gebruikte ruimtes kiezen voor lage temperatuur radiatoren.

Vloerverwarming

Bij de installatie van een warmtepomp kiezen veel mensen voor het integreren van vloerverwarming. Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte, waarbij de warmte gelijkmatig opstijgt, wat het comfort in je woning aanzienlijk verhoogt. Door te verwarmen op lage temperaturen, realiseer je aanzienlijke besparingen op de maandelijkse energierekening.

Lage temperatuur radiatoren

Een belangrijk voordeel van hybride warmtepompen is de naadloze integratie met de bestaande cv-ketel. Hierdoor bespaar je op gasgebruik met de warmtepomp en kun je tijdens koude dagen de cv-ketel inzetten voor extra verwarming, waardoor je altijd verzekerd bent van onbeperkt warm douchewater. Zelfs als je woning nog niet optimaal geïsoleerd is, biedt deze oplossing een efficiënte manier om een groot deel van je warmtebehoefte met een zuinige warmtepomp te vervullen.

Meest gestelde vragen

Subsidies voor het installeren van een warmtepomp variëren doorgaans tussen de €500,- en €3.300,-. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de warmtepomp een minimaal vermogen van 400 kWh hebben. De subsidiebedragen verschillen op basis van merk, type en geïnstalleerd vermogen. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een overzicht te vinden met indicatieve subsidiebedragen per merk, type en vermogen. Voor meer informatie kunt u advies aanvragen.

Een volledig elektrische warmtepomp komt het beste tot zijn recht in woningen met een redelijke tot goede isolatie. Voor een hybride warmtepomp zijn de isolatie-eisen minder stringent, maar het is nog steeds belangrijk dat de woning redelijk geïsoleerd is om overmatig gebruik van de cv-ketel te voorkomen. De optimale prestaties van warmtepompen worden bereikt in verwarmingssystemen die geschikt zijn voor lagere temperaturen, hoewel er ook modellen beschikbaar zijn die compatibel zijn met hogetemperatuurradiatoren.

Voor de installatie van een warmtepomp is binnen in de woning ruimte nodig, waarbij de benodigde ruimte afhankelijk is van het type warmtepomp. Wil je weten of jouw huis geschikt is voor een hybride of volledig elektrische warmtepomp? Vraag advies aan.

Bij het opstellen van onze plannen en adviezen houden we rekening met het geluid dat verschillende soorten warmtepompen kunnen produceren. Over het algemeen genereert de binnenunit van een warmtepomp weinig geluid en is deze vaak stiller dan een traditionele cv-ketel. Echter, bij warmtepompen met een buitenunit voorzien van een ventilator kan geluidshinder optreden. Het geluid wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door zowel de ventilator als de compressor in de buitenunit. Wil je meer informatie over het geluidsniveau van warmtepompen? Vraag advies aan.

Duurzame systemen zoals een warmtepomp en zonnepanelen zijn over het algemeen zeer onderhoudsarm, maar niet volledig vrij van onderhoud. Om ervoor te zorgen dat jouw energiebesparende voorzieningen optimaal blijven presteren, is het van belang om de systemen jaarlijks te laten controleren. Bij Compleet Duurzame Installaties bieden wij de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit contract voorziet onder andere in een 24/7 storingsdienst, waardoor je altijd kunt rekenen op een goed functionerend systeem en het hele jaar door maximaal kunt besparen.

De markt biedt een breed scala aan warmtepompen, en het is begrijpelijk dat het kiezen uit de vele opties overweldigend kan zijn. De lijst van warmtepompen op de ISDE-subsidielijst is indrukwekkend lang, met 158 pagina’s vol met verschillende merken en types. Elke warmtepomp heeft zijn eigen voordelen en unieke eigenschappen.

Wij staan klaar om je te assisteren bij het maken van de juiste keuze, afgestemd op jouw specifieke situatie.

Heb je een ander vraag? Neem dan contact op.

Advies aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Ik wil meer weten over

Begin vandaag nog

Neem contact met ons op en begin de toekomst vorm te geven.

© 2024 CompleetDuurzameInstallaties.nl  –  Webdesign door RefreshWEB

Contact

Sweelinckhof 16
2742CD Waddinxveen

Mail ons

06 – 119 55 725

© 2024 CompleetDuurzameInstallaties.nl  –  Webdesign door RefreshWEB