Zonnepanelen

Eigen stroom opwekken

Als onderdeel van een energieneutrale levensstijl is naast duurzaam verwarmen ook duurzame energieopwekking essentieel. Zonnepanelen vormen hiervoor de ideale oplossing en evolueren jaarlijks. Er bestaan aanzienlijke verschillen tussen zonnepanelen op het gebied van prijs, kwaliteit en esthetiek. Wij kiezen voor hoogwaardige panelen en omvormers, zodat jij gegarandeerd kunt genieten van zelf opgewekte zonnestroom gedurende minstens een kwart eeuw.

Om een gasloze en energieneutrale woning te bereiken, zijn diverse maatregelen nodig. Van het isoleren van je woning tot het overstappen op een ander verwarmingssysteem en het installeren van zonnepanelen. Wij bieden een compleet pakket aan advies en uitvoering. Het resultaat? Een energieneutrale woning zonder maandelijkse energiekosten.

Meest gestelde vragen

Een optimaal georiënteerd zonnepaneel levert tussen de 90 en 95 kilowattuur (kWh) per 100 wattpiek (Wp) per jaar op, met de panelen gericht op het zuiden en een hellingshoek tussen de 30 en 40 graden. De opbrengst is tevens afhankelijk van de kwaliteit van de zonnepanelen en de omvormer, evenals de mogelijke schaduwvorming door gebouwen of bomen. Uiteraard speelt de hoeveelheid en intensiteit van het zonlicht ook een rol.
In de meeste gevallen is geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Soms kan een omgevingsvergunning voor bouwen vereist zijn, bijvoorbeeld als de panelen te ver uitsteken bij een schuin dak of te dicht bij de dakrand staan bij een plat dak. Voor zekerheid over vergunningen kun je het Omgevingsloket raadplegen of contact opnemen met de gemeente. Bij monumentale woningen is doorgaans wel een vergunning vereist.

De stroom die je levert en de stroom die je afneemt, worden jaarlijks verrekend met je energierekening via salderen. Dit houdt in dat de stroom die je produceert, wordt afgetrokken van de stroom die je afneemt. Er geldt echter een maximum: als je meer stroom teruglevert dan afneemt, ontvang je een lagere vergoeding voor het overschot. Deze terugleververgoeding varieert per energieleverancier, maar ligt meestal rond de 9 cent per kWh.

Zonnepanelen vereisen doorgaans geen reiniging, dankzij de aanwezige vuilafstotende coating en de schuine opstelling die regenwater effectief vuil doet wegspoelen. Bij langdurig droog weer of hoge luchtvervuiling kunnen ze echter vuiler worden. Reinigen kan het beste gebeuren met kalkvrij water.
Zonnepanelen vallen onder de opstalverzekering en hoeven niet apart te worden verzekerd. Het is wel belangrijk om je verzekeraar op de hoogte te stellen van de installatie van zonnepanelen op je woning.

Heb je een ander vraag? Neem dan contact op.

Advies aanvragen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Ik wil meer weten over

Begin vandaag nog

Neem contact met ons op en begin de toekomst vorm te geven.

© 2024 CompleetDuurzameInstallaties.nl  –  Webdesign door RefreshWEB

Contact

Staringlaan 14 C
2741GC Waddinxveen

Algemene voorwaarden

© 2024 CompleetDuurzameInstallaties.nl  –  Webdesign door RefreshWEB