Gasloos en duurzaam wonen
Een belangrijke stap om je huis zonder gas te verwarmen, is het vervangen van de oude cv-ketel door een warmtepomp. Met een volledig elektrische warmtepomp zeg je definitief vaarwel tegen gas, terwijl hybride warmtepompen een goede tussenoplossing kunnen zijn. Bij nieuwbouwwoningen zijn all-electric warmtepompen meestal meteen geschikt, maar voor oudere woningen bekijken we eerst de mogelijkheden voor isolatie en de overstap naar lage-temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming. Om je huis gasvrij en energieneutraal te maken, zijn verschillende maatregelen nodig. Denk aan het isoleren van je woning, overschakelen naar een ander verwarmingssysteem en het installeren van zonnepanelen.
Bij Compleet Duurzame Installaties zijn we thuis in al deze vakgebieden en hebben we alles in huis om het juiste advies te geven en de benodigde maatregelen volledig uit te voeren. Het resultaat? Een energieneutrale woning zonder maandelijkse energiekosten.
All-electric warmtepompen
Overweeg je gasaansluiting te verwijderen? Een all-electric warmtepomp maakt dit mogelijk. In goed geïsoleerde huizen met een laag energieverbruik voor verwarming is de all-electric warmtepomp vaak een ideale oplossing. Het biedt de mogelijkheid om de overstap naar volledig gasvrij wonen te maken. Als je momenteel nog op gas kookt, hoef je alleen nog maar over te stappen op elektrisch koken om je gehele gasmeter te kunnen laten verwijderen. Ontdek de duurzame stappen naar een gasvrije en energie-efficiënte levensstijl met een all-electric warmtepomp.
Hybride warmtepompen
Meest gestelde vragen
Subsidies voor het installeren van een warmtepomp variëren doorgaans tussen de €500,- en €3.300,-. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de warmtepomp een minimaal vermogen van 400 kWh hebben. De subsidiebedragen verschillen op basis van merk, type en geïnstalleerd vermogen. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een overzicht te vinden met indicatieve subsidiebedragen per merk, type en vermogen. Voor meer informatie kunt u advies aanvragen.
Een volledig elektrische warmtepomp komt het beste tot zijn recht in woningen met een redelijke tot goede isolatie. Voor een hybride warmtepomp zijn de isolatie-eisen minder stringent, maar het is nog steeds belangrijk dat de woning redelijk geïsoleerd is om overmatig gebruik van de cv-ketel te voorkomen. De optimale prestaties van warmtepompen worden bereikt in verwarmingssystemen die geschikt zijn voor lagere temperaturen, hoewel er ook modellen beschikbaar zijn die compatibel zijn met hogetemperatuurradiatoren.
Voor de installatie van een warmtepomp is binnen in de woning ruimte nodig, waarbij de benodigde ruimte afhankelijk is van het type warmtepomp. Wil je weten of jouw huis geschikt is voor een hybride of volledig elektrische warmtepomp? Vraag advies aan.
Duurzame systemen zoals een warmtepomp en zonnepanelen zijn over het algemeen zeer onderhoudsarm, maar niet volledig vrij van onderhoud. Om ervoor te zorgen dat jouw energiebesparende voorzieningen optimaal blijven presteren, is het van belang om de systemen jaarlijks te laten controleren. Bij Compleet Duurzame Installaties bieden wij de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit contract voorziet onder andere in een 24/7 storingsdienst, waardoor je altijd kunt rekenen op een goed functionerend systeem en het hele jaar door maximaal kunt besparen.
De markt biedt een breed scala aan warmtepompen, en het is begrijpelijk dat het kiezen uit de vele opties overweldigend kan zijn. De lijst van warmtepompen op de ISDE-subsidielijst is indrukwekkend lang, met 158 pagina’s vol met verschillende merken en types. Elke warmtepomp heeft zijn eigen voordelen en unieke eigenschappen.
Wij staan klaar om je te assisteren bij het maken van de juiste keuze, afgestemd op jouw specifieke situatie.
Heb je een ander vraag? Neem dan contact op.